Almaz Yebio

Almaz Yebio

VÄLKOMMEN!

Almaz Yebio Twist’n’shout

az1510230368

Almaz Yebio Twist’n’shout släpper sin första platta på Deliberate music!

Gruppen bildades 1996. Vi hade några års intensivt arbete med gruppen fram till millenieskiftet, men har sedan dess gjort andra saker på olika håll. När vi startade provade vi material, både andras och eget, och utforskade sättningens möjligheter och begränsningar. Vi spelade en hel del konserter, och vår pulsslagturné våren 2000 tog oss till 16 städer runt om i landet.

När vi sågs igen sen insåg vi att det var 20 år sen vi startade gruppen, och hur kul och spännande det skulle vara att återförenas igen. Med så många erfarenheter rikare, i musiken och livet i övrigt, var det ingen tvekan; klart vi skulle spela ihop! Denna gång är det mer fokus på vårt eget material; vi skriver nytt till bandet och tar med oss de låtar som överlevt tidens tand sen sist. 

Några minnesbilder från publiken:

"Jag får ett leende läpparna när jag hör att Twist’n’Shout turnerar igen. Spelglädje innebär många saker, t ex att få göra någonting som betyder allt i stunden på en scen för människor som delar ögonblicken då allt händer.
När gränsen mellan utövare och publik suddas ut blir konsten angelägen och levande. Detta bor i Twist’n’Shout."

- Jacob Karlzon, pianist

"När Almaz Yebio Twist’n’Shout gjorde sitt första gig på Jazzfesten i Malmö 1996 var det förvisso en av höjdpunkterna bland sextio-sjuttio framträdanden, men de representerade också det nya gardet. Gränslös ambition och hunger, nyfikenhet och ungdomens orädda upptäckarlust. Kvartetten kastade sig ut i en av jazzens naknaste och mest krävande utmaningar – den ackordslösa. Det som uppstod där och då, var ett unikt musikaliskt manifest. Samspelt och begåvat, med Almaz varma, enastående rika och trovärdiga röst som fixpunkt, svår att ta öronen ifrån. Vilket löfte vi fick om framtiden!"
I år har det gått 20 år sedan debuten. Alla fyra musiker är idag tungt meriterade klippor och starka förebilder i ett Jazzsverige som vuxit långt utanför våra gränser. De återförenas nu, inte för att söka sin plats hos publiken, utan för att hålla allt de lovade."

- Magnus Bergkvist, Producent Jazz i Malmö 1994-1997

Lyssna eller köp

buy

Upcoming Events

From the galleries

Copyright © 2013- Almaz Yebio – webdesign by Caesax Multimedia – version 1.17